Vyzkoušej si potápění s ALBE & PADI

23. 11. 2022

Chceš si vyzkoušet jaké je to být potápěčem? Co takhle ponor na zkoušku v bazénu nebo lomu? A co je to Discover Scuba Diving? To a ještě více v našem blogovém článku 🙂

ALBE | Vyzkoušej si potápění s ALBE  & PADI

Na konci roku 2022 jsme ve spolupráci s výcvikovou asociací PADI otevřeli program Discover Scuba Diving, v překladu „Objev přístrojové potápění“. Jde o moderní výukový program, který jsme si od první chvíle zamilovali a proto jsme se rozhodili ho „napojit“ na naše stávající „intro“ kurzy – Ponor na zkoušku pro začátečníky & Ponor na zkoušku v lomu.

V rámci kurzu lze v češtině využít přehledný výukový nástroj pro ty, kteří hledají nevšední zážitek nebo chtějí věnovat překvapivý dárek. Přístrojové potápění se stává čím dál populárnější aktivitou a program Discover Scuba Diving, je tím nejlepším „intrem“ pro zájemce, kteří chtějí tuto úžasnou aktivitu ochutnat, ale nejsou ještě rozhodnutí stát se „kompletním“ potápěčem.

S výcvikovou asociací PADI, která zaštiťuje naše kurzy potápění, máme skvělou zkušenost. Moderně zpracované výukové materiály, jasné výcvikové standardy, celosvětová rozpoznatelnost certifikací.

Co navíc PADI „Discovery“ nabízí? Podobně jako v pokročilých kurzech dostávají účastníci možnost využít e-learningové rozhraní v rámci něhož je zábavně a efektivně vysvětlena základní problematika přístrojového potápění. Témata týkající se základů dýchání pod vodou, manipulace a použití výstroje, signálů pod vodou, organizace ponorů a základních cviků. Vše doplňují názorná schémata, fotky a videa.

„Program Discover Scuba Diving je uzpůsoben tak, aby účastníci již před samotným ponorem byli výborně připravení a první kontakt s podvodním prostředím si o to více užili.“

Petr Barák, PADI Elite Instructor

Dárkové poukazy na diving.cz. Stránky kurzů Ponor na zkoušku pro začátečníky a v lomu. Naši profesionálové poradí na info@albe.cz , osobně v prodejně nebo na +420 735 004 072

Poté, co účastníci dokončí samostatnou e-learningovou přípravu, navazuje prezenční shrnutí teorie v naší učebně na Dukelské třídě. Po vybavení výstrojí přichází na řadu praktická část kurzu. První ponor absolvujeme vždy v bazénu, kde jsou kontrolované a komfortní podmínky k tomu, aby se noví „potápěči“ v mělčí hloubce na vodní prostředí hladce adaptovali. Bazénem to však skončit nemusí. V letní sezóně pravidelně vyrážíme na ponory v přírodních podmínkách, k tomu využíváme Lom Hostěradice u Miroslavi, kde je možné se setkat s hojnou sladkovodní faunou. Zmínit lze např. štiky, candáty, sumce, kapry nebo raky. Na lokalitě je situována i řada ponořených atrakcí, šťastlivci najdou třeba i láhev s vínem. V případě zájmu se lze podívat do hloubky více než 5 m!

Ponory na zkoušku & Discover Scuba Diving poskytují úžasný vhled do vodního světa, který pod svou hladinou ukrývá 70% naší planety.

A co více? Absolventi programu získají skvělý předpoklad k tomu, aby se stali samostatnými potápěči, což potvrzuje i certifikát o absolvování ve formě e-card v rámci PADI aplikace. Její držitelé v případě zájmu o další vzdělávání získají zdarma intro e-learning a slevu na kompletní kurz Open Water Diver, který absolventy opravňuje k samostatnému potápění do hloubky až 18 m.

Staň se na chvíli potápěčem! Přihlašovací formuláře najdeš na stránkách kurzů  Ponor na zkoušku pro začátečníky & Ponor na zkoušku v lomu. Teď už jen „Hurá do vody!“

Další užitečné stránky:

Podívej se na naše video z lomu:

Další články