Začínáme s potápěním

21. 2. 2024

Rád by jsi se začal potápět? Tento článek ti zodpoví nejčastější otázky, které si budoucí potápěč pokládá a také co udělat pro to, aby ses jím stal. Už se těšíme na náš společný první ponor!

ALBE | Začínáme s potápěním

Potápění je aktivita, která ti otevře dveře do fascinujícího podvodního světa plného rozmanitého života, pestrobarevných korálových útesů nebo i tajemných vraků. Pro ty, co zvažují stát se potápěčem/potápěčkou jsou zde odpovědi na otázky, které v dive centru ALBE nejčastěji slyšíme.

Je potápění bezpečné?

Ano, potápění je velmi bezpečné, pokud jsou dodrženy předepsané limity a bezpečnostní pravidla. Klíčem k bezpečnému potápění je absolvování kurzu u akreditovaného poskytovatele výcviku.

Škola potápění ALBE je brněnským PADI 5 star Dive Centrem, které za téměř 30 let své existence vycvičilo tisíce potápěčů od začátečníků až po profesionály. Mezi absolventy školy patří nejen studenti napříč celou ČR, ale i zahraniční účastníci z 30+ zemí světa. Více se o ALBE dozvíš nejen na webových stránkách, ale také na Facebooku a Instagramu.

albe.cz/cestovani Egypt – Brothers & Daedalus

Co to obnáší stát se potápěčem?

Zúčastnit se kurzu PADI Open Water Diver! Během samostatného studia atraktivního e-learningového manuálu, dvou prezenčních přednášek, pěti praktických bazénových výcvikových modulů a 4 ponorů v reálných podmínkách na otevřené vodě se naučíš vše potřebné! Více informací se kromě stránky kurzu dozvíš také na info@albe.cz nebo na 735 004 072.

Mám zájem o odběr newsletteru

Odesláním formuláře souhlasím s podmínkami Zpracování osobních údajů.

Od kolika let se mohu potápět?

Minimální věk pro absolvování kurzu OWD (junior) je 10 let. Od 15 let je možné získat plnohodnotnou OWD certifikaci, u které není již potřeba doprovod a není omezen hloubkový limit 18 m. Horní věková hranice není stanovena.

albe.cz/kurzy výcvik s Karlem Abrahamem

Musím být v dokonalé kondici?

I když vynikající fyzická kondice je vždy výhodou, neexistuje žádný předpoklad, že musíš být vrcholový sportovec na to, aby jsi se mohl potápět. Dobrý zdravotní stav a schopnost uplavat kratší vzdálenost (bez časového limitu) je však podmínkou.

Jaké vybavení budu potřebovat?

Základní potápěčské vybavení zahrnuje masku, šnorchl, ploutve, potápěčský oblek, žaket, automatiku a lahev. ALBE zapůjčuje veškerou výstroj pro účely výcviku a její pronájem je zahrnut v kurzovném. Zájemci o vlastní výstroj mohou v ALBE za zvýhodněných podmínek zakoupit výstroj od výrobců Scubapro, Tecline a Santi. Lze navštívit prodejnu na Dukelské třídě 57c v Brně nebo také e-shop diving.cz.

albe.cz/cestovani Tenerife & Maledivy

Potápění je nejenom zábavnou aktivitou, ale také cestou k objevování nových světů pod hladinou a relaxací, při které zklidníš ducha i mysl. V neposlední řadě potkáš spoustu nových lidí, se kterými můžeš sdílet svůj zájem a přidáš ideální náplň pro svou, nebo i rodinnou, dovolenou u moře. To vše můžeš po absolvování kurzu zažít s ALBE také během jeho potápěčských výprav. Tak brzy na viděnou pod vodní hladinou!

Vše potřebné ohledně tvé vysněné cesty pod vodní hladinu najdeš na stránce kurzu PADI Open Water Diver, Facebooku, Instagramu případně napiš (info@albe.cz), zavolej (735 004 072) nebo přijď (Dukelská třída 57c, Brno).

Mám zájem o kurz Open Water Diver

Odesláním formuláře souhlasím s podmínkami Zpracování osobních údajů.

albe.cz/kurzy OWD studenti v Hostěradicích & ALBE rodina v Jordánsku

Autorem textů je instruktor potápění Petr Barák. Všechny fotky jsou z událostí a cestovatelských akcí pořádaných potápěčským centrem ALBE. Autorem většiny je Petr Barák. Na fotodokumentaci pro článek se podíleli i další členové ALBE týmu: Lucie Pospíšilová, Tereza Valecká, Ondřej Wagner

Další články